Lærke Lauta
Colour Flow
29 Oktober - 21 November 2021

Bjorn & Gundorph Gallery er stolte af at kunne præsentere en solo-udstilling med både nye og ældre værker af den danske kunstner Lærke Lauta (f. 1974).

I Lærke Lautas farverige univers, møder vi store kontrastfyldte farveflader der danner vibrerende liv og sanselige stemninger. Motivernes omrids fortoner sig og farverne fader ind i hinanden, hvilket skaber en meditativ tilstand af ro. De abstrakte malerier er skabt med fortyndet akryl på løsthængende bemalet lærred - et særligt kendetegn i Lautas virke. Denne stem-
ningsfulde serie af værker fungerer som visuelle fortællinger, og de abstrakte motiver kan 
nærmest give konnotationer til naturens elementer - som sollys, bjerglandskab eller hav.


Lærke Lauta er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001,Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam, og arbejder både med videoinstallationer, skulpturer og maleri.

Hun har udstillet på bl.a. Horsens Kunstmuseum, Nikolaj Kunsthal, Skovgaard Museet og senest soloudstillingen ‘Mediations in an Emergency’ på Kunsthal Rønnebæksholm. Derudover også på gallerier og kunstinstitutioner rundt omkring i verden, heriblandt: St. Louis Art Museum, USA; Studio Kura, Japan; Museum of Contemporary Art San Diego, USA.