Rasmus Styrmer
Så Vi Det Samme, Da Vi Sad Ved Vandet?
14 January - 12 February 2022


En ekspressiv bevægelse giver plads til improvisation og bryder med virkelighedsopfattelsen i udstillingen “Så vi det samme, da vi sad ved vandet?”, skabt af kunstneren Rasmus Styrmer. Udstillingen består af en serie malerier, der insisterende i form og farve, danner et bevidst abstrakt billedesprog, der opfordrer beskueren til subjektive fortolkninger.

Tidsfornemmelsen forsvinder, mens parallelle universer skabes, gentages og manifesteres på lærreder ud fra en personlig fortælling, der tager afsæt i Styrmers egne observationer og erfaringer, som pårørende til en hvor hukommelsen begynder at svigte. For ham er målet, at få os til at forstå, at der ikke kun er en sandhed, en oplevelse eller en korrekt måde at fortolke verden på. Vi er alle forskellige og oplever forskelligt. Og for Styrmer er nøglen til rigtig kommunikation, at vi forstår og er bevidste om netop det. 

På malerierne eksisterer der derfor ingen objektiv sandhed. For hvad der er sandt for den ene, er ikke sandt for den anden. Det er derfor relevant at spørge: “Så vi det samme, da vi sad ved vandet”?

Previous
Previous

Graham CollinsMoon On Earth25 Feb. - 2 April 2022